Siirry sisältöön

Sähkömittareiden kausivaihtoja Havukoskella ja Metsolassa

Mittarikuva

Teemme sähkömittareiden kausivaihtoja Metsolassa ja Havukoskella. Aloitimme vaihtotyöt tammikuussa ja ne etenevät suunnitellusti. Yhteensä vaihdamme alueella  noin 4760 mittaria, tämän vuoden loppuun mennessä. Mittarin kausivaihto on asiakkaalle maksuton.

Niin meidän, kuin asiakkaidemme kannalta on äärimmäisen tärkeää, että laskutuksen perustana oleva laite toimii oikein ja tarkasti.  Nyt asennettavissa uusissa mittareissa on varmempi luentayhteys, ja lisäksi ne varustetaan etäkytkentätoiminnolla. Sähköjen etäkytkentä parantaa asiakaspalvelua, kun esimerkiksi henkilön muuttaessa asuntoon, saadaan sähköt kytkettyä entistä nopeammin ja tehokkaammin ilman asentajan paikallakäyntiä.

Kausivaihtoja tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7.30–16.00 ja yhden mittarin vaihtaminen kestää noin 10–30 minuuttia. Vaihdon aiheuttama sähkökatko on noin 10–20 minuuttia.

Kerros- ja rivitalokohteissa mittarinvaihdosta ja sen aiheuttamasta sähkökatkosta ilmoitetaan erillisellä asukastiedotteella kohteen ilmoitustauluilla tai porraskäytävissä vähintään kahta vuorokautta ennen vaihtoa. Mittarit sijaitsevat taloyhtiön teknisessä tilassa, joten asunnoissa ei ole tarvetta käydä.

Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä tonttikeskuksessa, ja silloin asiakkaan ei tarvitse olla kotona mittarinvaihdon aikana. Jos asunnon mittalaite sijaitsee rakennuksen sisällä, jonne meidän asentajalla ei ole sisäänpääsyä, niin olemme yhteydessä asiakkaisiin ajanvaraamista varten.