Siirry sisältöön

Sähkömittareiden kausivaihtoja Metsolassa ja Havukoskella

ves1

Teemme alkutalven ja kevään aikana sähkömittareiden kausivaihtoja Metsolassa ja Havukoskella. Vaihtovuorossa on noin 4760 mittaria. Mittarinvaihto on asiakkaalle maksuton.

Sähkömittarin kausivaihto on rutiinitoimenpide, jossa vaihdamme määräajoin sähkömittareita uusiin, sillä haluamme varmistaa mittauksien toimivuuden kaikissa olosuhteissa. 

Nyt asennettavissa uusissa mittareissa on varmempi luentayhteys, ja lisäksi ne varustetaan etäkytkentätoiminnolla.  Sähköjen etäkytkentä parantaa asiakaspalvelua, kun esimerkiksi henkilön muuttaessa asuntoon, saadaan sähköt kytkettyä entistä nopeammin ja tehokkaammin ilman asentajan paikallakäyntiä.

Kausivaihtoja tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7.30–16.00 ja yhden mittarin vaihtaminen kestää noin 10–30 minuuttia. Vaihdon aiheuttama sähkökatko on noin 10–20 minuuttia.

Kerros- ja rivitalokohteissa mittarinvaihdosta ja sen aiheuttamasta sähkökatkosta ilmoitetaan erillisellä asukastiedotteella kohteen ilmoitustauluilla tai porraskäytävissä vähintään kahta vuorokautta ennen vaihtoa. Mittarit sijaitsevat taloyhtiön teknisessä tilassa, joten asunnoissa ei ole tarvetta käydä.

Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä tonttikeskuksessa, ja silloin asiakkaan ei tarvitse olla kotona mittarinvaihdon aikana. Jos asunnon mittalaite sijaitsee rakennuksen sisällä, jonne meidän asentajalla ei ole sisäänpääsyä, niin olemme yhteydessä asiakkaisiin ajanvaraamista varten.

Tiedustelut: Kenttäpalvelut, puh. 09 8290 303.