Siirry sisältöön

Databub sujuvoittaa sähkönkäyttäjän saamaa palvelua

datahub

Otamme käyttöön 21.2.2022 sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetyn tiedonvaihtojärjestelmän eli datahubin. Keskitetyllä tiedonvaihtojärjestelmällä tavoitellaan prosessien selkeytymistä ja tehostumista sekä parempaa asiakaspalvelua. Järjestelmä tulee myös mahdollistamaan uudenlaisten palveluiden ja sovellusten kehittämisen esimerkiksi energiansäästöön ja kulutuksen seurantaan liittyen sekä alan yhteisen palvelukehityksen.

Datahubin käyttöönotosta ei tule asiakkaillemme lisäkustannuksia. Datahubiin siirtyminen ja järjestelmän käyttö ovat osa peruspalveluitamme, ne sisältyvät sähkönsiirron perusmaksuun.

Datahubia kehitettäessä on otettu erityisesti huomioon asiakkaiden yksityisyydensuoja ja tietoturva, joten henkilötietosi ovat edelleen varmassa tallessa.  

GSRN-tunnus korvaa nykyiset käyttöpaikkatunnukset

Datahubin myötä siirrymme käyttämään uudenlaisia käyttöpaikkatunnuksia. GSRN-tunnus korvaa vanhat käyttöpaikkatunnukset 21.2.2022 alkaen. Muutoksen yhteydessä jokainen sähkönkäyttöpaikka Suomessa saa yksilöllisen 18 merkin mittaisen GSRN-tunnisteen (Global Service Relation Number).

Online-palveluidemme tiedoissa esiintyy puutteita 10.-25.2. välisenä aikana

Pyydämme myös huomioimaan, että Datahubiin siirtymisen vuoksi Onlinesta ei ole saatavilla ajantasaisia kulutustietoja 10.2.2022 alkaen. Kulutustiedot päivittyvät taas viikolla 8. Myös sopimustietojen päivityksissä saattaa olla viiveitä uuden järjestelmän käyttöönotosta johtuen.

Jäikö sinua vielä askarruttamaan jokin?

Lue lisää datahubista tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikkiin asiakkuuteesi liittyvissä asioissa.
Palvelemme arkisin klo 8.30–16.00 numerossa 09 8290 900 tai jätä yhteydenottopyyntö yhteydenottolomakkeella tai Online-palvelussamme.