Siirry sisältöön

Sähkönsiirron hinnoitteluun muutoksia 1.1.2016

Siirr%C3%A4mme s%C3%A4hk%C3%B6 luotettavasti

Teemme muutoksia sähkönsiirron hinnoitteluun 1.1.2016 alkaen. Muutokset tulevat koskemaan kaikkia vantaalaisia asiakkaitamme. Muutoksien vaikutukset kokonaislaskuun vaihtelevat asiakkaittain.

Sähkönsiirtohinnat nousevat

Korotuksen vaikutus siirtolaskun verolliseen loppusummaan on keskimäärin 7 prosenttia.

 •  Tyypilliselle kerrostaloasukkaalle (kulutus 2 000 kWh) hinnanmuutos tarkoittaa vuodessa noin 11 euron korotusta sähkönsiirtolaskuun.
 • Sähkölämmitteisen omakotitalon (kulutus 20 000 kWh) sähkönsiirtolasku nousee vuositasolla noin 50 euroa.

Uudet hinnat mahdollistavat sähköverkon investoinnit ja hyvän sähkön toimitusvarmuuden. Valtakunnallisessa hintavertailussa siirtohintamme ovat korotuksesta huolimatta edullisimpien joukossa.

Hinnankorotus perustuu kantaverkkomaksujen sekä sähköverkkotoimintaan tarvittavien palvelujen kustannusten nousuun. Lisäksi Energiaviraston verkkotoiminnalle määrittämä kohtuullinen tuottotaso nousee.

Muutoksen yhteydessä sähkön siirtohinnoittelu Vantaalla yhtenäistyy, kun lentokenttäalueen erillisestä verkkopalveluhinnastosta luovutaan. Jatkossa sähkön siirtohinta on Vantaalla kaikkialla sama.

Uusi aikajaottelu aikasiirtotuotteeseen

Siirrymme käyttämään aikasiirtotuotteessa valtakunnallista aikajaottelua. Jatkossa lauantain ja sunnuntain hinnoittelu ei eroa muista päivistä. Muutoksen seurauksena asiakkaidemme päiväenergiatuntien määrä kasvaa.

 • Päiväenergia on käytössä maanantaista sunnuntaihin klo 7–22. Muuna aikana on käytössä yöenergia.

Myös sähkölämmityksen ohjausajat (kuormanohjausajat) päivittyvät. Lämmitykset kytkeytyvät päälle joka päivä porrastetusti klo 22–24 välisenä aikana ja pois päältä klo 7. Muutos tulee sähkömittareille automaattisesti, eikä se vaadi asiakkaalta toimenpiteitä.

Yhdenmukainen valtakunnallinen aikajaotus helpottaa asiakkaiden ja myyjien toimintaa sähkömarkkinoilla. Energiateollisuus ry suosittelee valtakunnalliseen aikajaotukseen siirtymistä.

Sähkönsiirtotuotteet muuttuvat

Kehitämme sähkönsiirron hinnoittelua ja puramme mm. vanhentuneita tuoterakenteita. Kehityksen myötä sähkönsiirtotuotteisiin tulee muutoksia.

Muutokset kuluttaja-asiakkaillemme (kotitaloudet ja pienet yritykset)

 • Yleis-, aika- ja kausisiirtoa tarjotaan enintään 3 x 100 A kohteille, yli 3 x 100 A kohteet siirretään tehosiirtoon.
 • Yleis-, aika ja kausisiirrossa kaksiportainen perusmaksu ≤ 3x63A ja 80–100 A. Muutoksen myötä hinnoittelumme on kustannusvastaavampi. Teho on verkon mitoituksen perusta.
 • Vuosisiirto lopetetaan, koska tuote on vanhentunut.

Muutokset yritysasiakkaillemme

 • Suuret asiakkaat (yli 3 x 100 A kohteet) siirtyvät tehohinnoitteluun. Uusi hinnoittelu on asiakkaalle kustannusvastaavampi ja ohjaa verkon tehokkaampaan käyttöön. Lisäksi se antaa asiakkaille mahdollisuuden säästää rahaa energiaa tai tehoa säästämällä.
 • Tehosiirtotuotteille käyttöön Fingrid Oyj:n mukainen uusi aikajaotus. Talviarkipäivä 1.12.–29.2. ma–pe klo 7–21.
 •  Loissähkörajat tiukentuvat tehosiirtoasiakkailla. Rajat ylittävästä loissähkön otosta ja annosta laskutetaan. Loissähkön annosta emme ole aiemmin laskuttaneet. Muutoksella ohjataan asiakasta kompensoimaan oma loissähkönsä joko kompensointilaitteistolla tai kulutuskäyttäytymistään muuttamalla. Loissähkö on järkevintä tuottaa lähellä kulutusta, koska sen siirtäminen sähköverkossa aiheuttaa häviöitä ja käyttää verkon kapasiteettia.
 • Siirtymäaikaa loistehonkompensoinnille on vuoden 2016 loppuun. Tänä aikana asiakkaan tulee saada loistehonkompensointi kuntoon. Siirtymäaikana loissähköstä ei laskuteta.
 • Lentokenttäalueen erillinen hinnasto poistuu käytöstä.

Annamme mielellämme lisätietoja muutoksista. Soita tai tule käymään!

Ystävällisesti

VANTAAN ENERGIA SÄHKÖVERKOT OY

Katso tuotteet ja hinnat

Lue Energiavirtaa-lehti

Asiakaspalvelun yhteystiedot