Siirry sisältöön

Sähkönsiirtohinnat nousevat 1.4.2018 alkaen

etusivu1

Sähkönsiirtohinnat nousevat Vantaalla huhtikuun alusta alkaen. Korotus koskee vantaalaisia kuluttaja- ja yritysasiakkaita.  Keskimääräinen korotus siirtohintaan on 10 prosenttia. Sähköverollinen sähkönsiirtolasku kasvaa keskimäärin 5 prosenttia.

Hinnanmuutoksen vaikutukset asiakkaiden kokonaislaskuun vaihtelevat pääsulakekoon ja sähkönkulutuksen mukaan.

Esimerkkejä sähkönsiirtohintojen korotuksien vaikutuksista tyypillisille käyttäjille

  • kerrostaloasunnossa noin + 1 € kuukaudessa 
  • pientalossa, jossa on sähkölämmitys noin  + 4 € kuukaudessa 
  • pientalossa, jossa on käytössä muu kuin sähkölämmitys noin + 1,60 € kuukaudessa.  

Hinnankorotuksen jälkeenkin Vantaan siirtohinnat ovat alle koko maan keskitason. 

Tavoitteenamme on vakaa ja maltillinen siirtohinnoittelu

Sähkönsiirtohinta nousee, jotta voimme tarjota luotettavaa sähkönsiirtoa kustannustason noususta huolimatta. Teemme jatkuvasti investointeja kasvavan kaupungin sähkönsiirron tarpeisiin ja sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi.

Kehitämme myös hinnoitteluamme kustannusvastaavammaksi. Kuluttaja-asiakkaiden kannalta tämä tarkoittaa, että perusmaksu nousee suhteellisesti enemmän, kuin siirtomaksu. Yritysasiakkailla taas tehon osuus nousee suhteessa enemmän, kuin siirtomaksu.

Samassa yhteydessä yksinkertaistamme hinnastojamme asiakkaan eduksi. Aiempien viiden hinnaston sijaan, meillä on jatkossa käytössä vain kolme hinnastoa.  Sähkön siirtohinnat ja -tuotteet löytyvät verkkopalveluhinnastosta. Sähköverkkoon liittymiseen liittyvät palvelut löytyvät liittymismaksuhinnastosta. Palvelutuotteiden hinnat löytyvät palveluhinnastosta.

Investointeja sähköverkon kehittämiseen

Me teemme töitä varmistaaksemme, että sähköverkko toimii aina, kaikissa olosuhteissa. 

Tänä vuonna investointiohjelmamme mukaisesti rakennamme uutta, teemme korjaus- ja parannustöitä sekä huollamme nykyistä sähköverkkoa noin 15 miljoonan euron arvosta, joka on runsas kolmasosa asiakkaiden maksamista siirtomaksuista.  Näin asiakkaamme saavat entistä parempaa ja varmempaa sähköä.

Sähkönjakelun toimitusvarmuus on Vantaalla hyvä. Keskimääräinen keskeytysaika asiakasta kohden oli viime vuonna 7,4 minuuttia. 

Lisätietoja hinnanmuutoksesta

Sähkönsiirtohinnasto ja -tuotteet

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Vantaan Energia Sähköverkot Oy siirtää sähköä vantaalaisille ja palvelee sähköverkkoalueellaan 118 000 kotitalous- ja yritysasiakasta.