Siirry sisältöön

Sähköverkkotoiminnan alustavat kohtuullisen tuoton laskelmat vuodelta 2018 on julkaistu, alijäämämme on noin 200 000 euroa alle sallitun tason.

Kaupunki

Energiavirasto on julkaissut sähköverkkotoiminnan kohtuullisen hinnoittelun laskelmat vuodelta 2018. Nyt julkaistut luvut ovat vielä kuluvan valvontajakson osalta alustavia, ja lopulliset vuosien 2016–2019 yli- tai alijäämät tullaan vahvistamaan vuonna 2020 annettavilla valvontapäätöksillä.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n alijäämä vuodelta 2018 on noin 200 000 euroa. Koko neljänneltä valvontajaksolta alijäämää on tämän hetkisen arvion mukaan yhteensä noin 14 miljoonaa euroa. Edellisellä kolmannella valvontajaksolla yhtiö oli kohtuullisen tuoton suhteen ylijäämäinen noin 3,6 miljoonaa euroa.

Energiavirasto valvoo yhtiöiden hinnoittelua valvontajaksoittain, meneillään oleva valvontajakso on nelivuotinen 1.1.2016– 31.12.2019. Jakson yhteenlaskettu tulos määrittää sen, onko yhtiö ollut kohtuullisen tuoton suhteen yli- tai alijäämäinen kyseisellä valvontajaksolla.

Ennusteemme mukaan sähkön siirtohinnat pysyvät ennallaan vuonna 2020

Tavoitteenamme on vakaa ja maltillinen hinnoittelu. Suunnittelemme toimintaamme pitkäjänteisistä ja kehitämme kustannustehokkuuttamme määrätietoisesti. Pitkäjänteisen tekemisen ansiosta olemme välttyneet äkillisiltä korostuspaineilta ja siirtohintamme ovat valtakunnallisessa hintavertailussa edullisimpien joukossa.

Omistajiamme ovat Vantaan ja Helsingin kaupungit eli käytännössä kaupunkilaiset. Liiketoimintamme taloudellinen tuotto päätyy siis kaupunkilaisten hyväksi.

Sähkön toimitusvarmuus on Vantaalla hyvä

Meitä sähköverkkolaisia näkee harvoin, niin luotettavasti sähköverkko Vantaalla toimii. Keskimääräinen asiakaskohtainen keskeytysaika Vantaalla oli viime vuonna 2,9 minuuttia. Taustalla teemme kuitenkin paljon asioita, jotta asiakkaamme saisivat entistä parempaa palvelua, työmaiden suunnittelusta aina kodin energiatehokkaaseen käyttöön asti.

Lisätietoja toimitusjohtaja Risto Lappi, puhelin 050 5900 826

Energiaviraston tiedote: Sähköverkkotoiminnan vuoden 2018 alustavat kohtuullisen hinnoittelun laskelmat julkaistu

Energiaviraston valvonta ja laskelmat