Siirry sisältöön

Tervetuloa uuden ajan älykkään sähkömittarin käyttäjäksi!

VES fiksu

Vantaa siirtyy harppauksin älyaikaan, sillä vaihdamme tulevina vuosina asiakkaillemme uudet entistä älykkäämmät sähkömittarit.

Uudet sähkömittarit tuovat 15 minuutin mittausjaksolla reaaliaikaisempaa tietoa kiinteistösi sähkönkulutuksesta. Entistä tarkempi mittaustieto auttaa esimerkiksi energiankäytön suunnittelussa ja kiinteistön energiatehokkuustoimissa. Uusissa sähkömittareissa on lisäksi kotiautomaatioliitäntä, joka tarjoilee kiinteistön mittausdatan omaan käyttöösi. Tämä mahdollistaa aivan uuden tyyppisten kotiautomaatiojärjestelmien käyttämisen ja kehittämisen, esimerkiksi sähkönhintaa seuraavien sähköautojen latausasemien käytön. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, se jää nähtäväksi, sillä mittausuudistuksella vasta ennakoidaan tulevaisuuden energiapalveluita ja sähköverkon tarpeita.

Uusien sähkömittareiden asennukset alkavat maaliskuussa 2023 ja kestävät vuoteen 2031 saakka. Yhteensä hankkeen aikana asennetaan 180 000 uutta sähkömittaria. Mittarien vaihtaminen on osa palveluittemme kehittämistä ja se on sinulle maksutonta.

Yhden mittarin vaihtaminen kestään noin 5–20 minuuttia. Vaihtotyöstä aiheutuu sinulle lyhyt sähkökatko. Ilmoitamme vaihtotyöstä aina etukäteen, joko tekstiviestillä tai kirjeellä, että voit valmistautua tulevaan sähkökatkoon.

Uudistuksen aikana vaihdettavat mittarit ovat suunnitellun käyttöikänsä loppupäässä, ja ne ovat taloudellista vaihtaa uusiin mittalaitteisiin. Mittareiden vaihdot tapahtuvat loogisessa järjestyksessä vanhemmasta uudempaan.

Kumppaneinamme mittausuudistuksessa toimivat Aidon Oy ja Eltel Networks Oy. Aidon toimittaa meille uuden sähkönmittausjärjestelmän ja Eltel hoitaa uusien mittarien asennukset.

Kokosimme sinulle kattavan tietopaketin mittausuudistuksesta sekä sähkömittareiden vaihdosta. Lue lisää www.vantaanenergiasahkoverkot.fi/mittarinvaihto