Siirry sisältöön

Uusi Variston sähköasema vastaa Vantaan kasvavaan sähkönsiirtotarpeeseen

Vantaan Energia Sähköverkot Oy otti tällä viikolla käyttöön uuden Variston sähköaseman, joka vahvistaa Länsi-Vantaan sähkönsiirtokapasiteettia tulevaisuutta silmällä pitäen. Kaupungin siirtokapasiteetti kaipaa vahvistusta kaupungin kasvaessa, vihreän siirtymän mukanaan tuoman sähköistymisen mahdollistamiseksi sekä sähkön toimitusvarmuuden turvaamiseksi asiakkaillemme.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n tehtävänä on pitää Vantaa liikkeessä. Siirrämme sähköä vantaalaisiin koteihin ja kiinteistöihin vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä mahdollisimman edullisesti. Pysyminen liikkeessä tarkoittaa myös kaupungin infrastruktuurin kehittämistä ja tulevaisuuden asiakastarpeiden ennakointia. Teemme jatkuvasti investointeja kasvavan kaupungin tarpeisiin, vihreän siirtymän mukanaan tuoman teollisuuden, liikenteen ja lämmityksen sähköistymisen mahdollistamiseksi sekä sähkön toimitusvarmuuden turvaamiseksi asiakkaillemme. Rakennamme uutta, teemme korjaus- ja parannustöitä sekä huollamme nykyistä sähköverkkoa. 

Nyt Varistoon aivan Martinlaakson voimalaitoksen kupeeseen on valmistunut uusi Variston sähköasema, joka tulee palvelemaan erityisesti Variston, Askiston ja Hämeenkylän alueen asiakkaitamme. Kehärata on vauhdittanut Länsi-Vantaan uusien alueiden rakentumista ja alueella on myös paljon suuria määriä sähköä kuluttavia asiakkaita.

Variston sähköaseman rakentamisen kustannus oli noin 12,5 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on 40 % ja sähköaseman laitteiston 60 %.

– Sähköaseman rakentaminen on suuri kokonaisuus, jonka aikana tehdään yhteistyötä sidosryhmien ja lukuisten palvelutuottajien kanssa. Tämä koostuu useista kymmenistä eri alan ammattilaisista. Työt etenivät hyvässä yhteistyössä ja tästä iso kiitos kaikille projektissa mukana olleille, kertoo rakennuttamisesta vastannut Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n verkkopäällikkö Ilona Erhiö.

Variston sähköaseman strateginen sijainti Martinlaakson voimalaitoksen kupeessa palvelee myös Vantaan Energian tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2030 mennessä, sillä tavoitteen saavuttaminen edellyttää investointeja myös sähköiseen lämmöntuotantoon. Tämäkin vaatii Vantaan sähkönsiirtokapasiteetin merkittävää kasvattamista.

Lisätiedot
Ilona Erhiö, verkkopäällikkö, Vantaan Energia Sähköverkot Oy
puh. 050 590 0827
ilona.erhio@vantaanenergia.fi