Siirry sisältöön

Uusimme Pakkalan sähköaseman järjestelmiä, asiakkaillemme korjaus- ja muutostöistä ei aiheudu haittaa

Keimola1

Olemme aloittaneet sähköverkon turvallisuudesta ja häiriöttömyydestä huolehtivien suojaus-, ohjaus- ja apusähköjärjestelmien uusinnat Pakkalan sähköasemalla. Korjaus- ja muutostöiden aikana Pakkalan sähköaseman sähkönjakelua hoidetaan osittain Koivuhaan ja Tuupakan sähköasemilta eikä asiakkaillemme aiheudu tästä haittaa.

Kaikki sähköverkon korjaus- ja uusintapäätökset perustuvat aina kattaviin kuntoselvityksiin, ja vanhoja rakenteita hyödynnetään ja kierrätetään mahdollisuuksien mukaan. Pakkalan sähköasema on valmistunut vuonna 1991. Sähköasemat tulevat tyypillisesti suojaus – ja ohjausjärjestelmien osalta perusparannusikään noin 20-30 vuoden päästä valmistumisestaan,  jolloin elinkaarensa päässä olevat vanhat järjestelmät vaihdetaan uusiin tietotekniikaltaan kehittyneempiin ratkaisuihin.

Sähköasema on sähköverkon osa, jossa voimajohtoja pitkin voimalaitoksista matkannut 110 kilovoltin sähkö muunnetaan jakeluverkkoon sopivaksi 20 kilovoltin jännitteeksi. Sähköasemalta sähkö siirretään jakelumuuntamoille ja edelleen pienjännitteenä kuluttajille. Vantaan Energia Sähköverkot Oy:llä on yhteensä 13 sähköasemaa ympäri Vantaata.