Siirry sisältöön

Vantaan alueella on jo tuhat aurinkosähkön pientuottajaa

1809324 solar panel installation

Sähköverkkoon liitettyjen aurinkosähkön pientuottajien määrä on kasvanut Vantaalla räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Kesäkuussa Vantaan sähköverkkoon liittyi jo tuhannes aurinkosähkön pientuottaja.

Eniten aurinkosähkön pientuottajia löytyy Ylästön omakotitaloalueelta, jossa on kappalemäärällisesti eniten aurinkopaneeleja käytössä. Suhteessa eniten pientuotantoa on kuitenkin Veromiehessä, jossa joka 13. kiinteistö on varustettu aurinkopaneelein.

Suurin osa Vantaan aurinkosähkön pientuotantokohteista on pieniä alle 20 kW laitteistoja. Esimerkiksi taloyhtiössä tämän kokoluokan laitteistolla lataa muutamaa sähköautoa. Vantaalla on merkittävästi myös isompia yli 100 kW laitteistoja, muun muassa kauppojen ja logistiikkakeskusten katoilla.

Vantaan sähköverkkoon liitettyjen pientuotantolaitteistojen kapasiteetti on yhteensä lähes 20 MW. Tämä vastaa noin 4 uuden maatuulivoimalan tuotantokapasiteettia.

– Juuri nyt aurinkosähköbuumi on suuri, sillä puolen vuoden aikana on tullut enemmän liittyjiä kuin koko viime vuonna. Parhaimmillaan kesäpäivänä lähes 10 % Vantaan sähkönkulutuksesta tuotetaan Vantaan kiinteistöjen katoilla, kertoo Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n kehitysinsinööri Teemu Tervonen.

Sähkön pientuotantolaitteiston hankkiminen on hyvä mahdollisuus asumiskustannusten alentamiseen omavaraisella laitteistolla. Verkkosivuiltamme löydät hyödyllisen tietopaketin pientuotantoa suunnitteleville.

– Suosittelemme asiakkaitamme tutustumaan tietopakettiin ja liittämisohjeisiin, jotta järjestelmän käyttöönotto onnistuu kerralla. Esimerkiksi niiden liittämisestä on aina muistettava ilmoittaa omalle sähköverkkoyhtiölle. Vantaalaiset tekevät siis käyttöönottoilmoituksensa meille. Näin toimimalla pientuotanto on turvallista sekä pientuottajalle itselleen, että naapureille, kertoo Tervonen.

Lisätietoja pientuotannon aloittamisesta saat Liittymäpalveluistamme

Puh. 09 8290 237
Sähköposti liittymapalvelut@vantaanenergia.fi

Ovatko pientuotannon netotus ja hyvityslaskentapalvelu tuttuja?

Lue lisää aiheesta