Siirry sisältöön

Viankorjaustyöt ovat käynnissä ja jatkuvat, kunnes kaikki viat on korjattu

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 3

(13.8.2017 klo 8.20)

Kiira-myrskyn vikapaikkojen rajaus ja vaurioiden korjaukset sähköverkossa ovat jatkuneet tauotta läpi yön. Kaatuneet puut ja lentäneet oksat ovat aiheuttanet Vantaallakin sähköverkkoon poikkeuksellisen paljon vikoja. Kokonaiskuva sähköverkon vaurioiden laajuudesta ja vakavuudesta tarkentuu vähitellen sitä mukaan, kun vikapartiot etenevät maastossa. Sähköttä on edelleen kymmeniä asiakkaitamme. Tämän hetkisen arvion mukaan sähköt saadaan palautettua lähes kaikille asiakkaillemme sunnuntain aikana.

Illan ja yön aikana viankorjausryhmät ovat keskittyneet yhdessä sähköverkon valvomon kanssa rajaamaan sähköverkon vika-alueita ja korjaamaan kriittisimpiä runkoverkon vikoja. Aamun valjettua työt ovat edenneet kaatuneen puuston raivaukseen. Puita on paljon sähköverkolla ja uusia vikoja voi sähköverkkoon edelleen tulla.

Tiedotamme korjauksien etenemisestä säännöllisesti Facebookissa @Vantaan Energia Sähköverkot ja Twitterissä @Sahkoverkko. 

Myrskytuhojen korjaaminen on aina ammatilaisten hommaa

Me varaudumme ukkosmyrskyihin ja seuraamme sääennusteen kehittymistä vuorokauden ympäri. 

Mikäli myrskyn aikaan tai sen jälkeen huomaa lähiympäristössä esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin siitä kannattaa tehdä ilmoitus vikailmoitusnumeroon 0800 0025. Päivystämme 24/7.

Itsenäisesti ei saa lähteä korjaamaan minkäänlaisia sähköverkonvaurioita. Ilmajohtojen päälle kaatuneessa puussa voi olla hengenvaarallinen jännite ja korjaustoimet on jätettävä sähkön ja puunkaadon vaarat hallitseville ammattilaisille.

Tietoa sähkökatkoista

Vantaalaiset voivat helposti tarkistaa ajankohtaiset sähkökatkot nettisivuilta löytyvästä häiriökartasta. Häiriökartta ei kuitenkaan näytä vikoja yksittäisillä talojohdoilla. Jos huomaat lähiympäristössäsi ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin ilmoita siitä vikailmoitusnumeroomme 0800 0025. Päivystämme 24/7.