Siirry sisältöön

Yhteistyökumppanuus: Virtaa Kenttäurheilijat-58 verkoissa

artikkelikuva lusikkajuoksu 003

Kuvassa tunnelmia Hiekkaharjussa 12.5.2019 juostusta Lusikkajuoksusta, kuvaaja Ari Lassila. 

Teemme yhteistyötä vantaalaisen yleisurheiluseuran Kenttäurheilijat-58 ry:n (KU-58) kanssa. Yhteistyö tukee tavoitettamme olla  ”Vahvasti mukana vantaalaisten arjessa”. KU-58 liikuttaa vantaalaisia vauvasta vaariin ja me tuomme sähköt vantaalaisiin koteihin. Olemme myös tunnistaneet monia asioita, jotka meitä yhdistävät, vaikka toimimmekin hyvin erilaisilla aloilla. – Jaamme  samansuuntaiset arvot, tahdomme toimia laadukkaasti asiakkaiden parhaaksi ja toiminta-alueemme on Vantaa.

Kenttäurheilijat-58:n kesä on mennyt hyvin. Seura on saalistanut yli 50 Suomenmestaruusmitalia. Kuusi urheilijaamme on edustanut Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa. Perinteikkäässä Suomi-Ruotsi-maaottelussa Tukholmassa oli neljä seuran urheilijaa kamppailemassa länsinaapureitamme vastaan.

Kansainvälisesti parhaita saavutuksia ovat Tuomas Kaukolahden kolmiloikan seitsemäs sija universiadeissa, opiskelijoiden MM-kilpailuissa Italian Napolissa. Johanna Lehtiö puolestaan otti kiekonheiton finaalipaikan ja 10:nnen sijan 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa Gävlessä. Kovaa valuuttaa, kruunuja tuotti Leo Uusimäen pohjoismaisen maaottelun kakkossija kymmenottelussa pistein 7370 Uppsalassa. Paraurheilussa Jarmo Leväinen sai hopeaa ja pronssia elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa Newcastlessa.

Kansallisesti Kalevan kisoissa saavutimme kuusi mitalia. Ville Lampinen toi kaksi SM-hopeaa 400 ja 800 metriltä. Anne-Mari Lehtiö hyppäsi pituudessa ja Tuomas Kaukolahti kolmiloikkasi hopeaa. Leo Uusimäki otteli pronssia ja Jenni Moskari juoksi ensimmäisissä Kalevan Kisoissaan 25-vuotiaana pronssia 5000 metriltä. Nuorten SM-kilpailuissa mestaruuteen ylsivät Johanna Lehtiö kiekossa ja Atte Nevala 800 metrillä. Moniottelijat Iina-Kaisa Mäkelä ja Leo Uusimäki ovat niin ikään lajinsa ikäluokan Suomen mestareita.    

Aikuisurheilussa, yli 30-vuotiaissa, seura on saavuttanut 25 SM-mitalia. Kolme Suomen ennätystäkin on kirjattu seuraan tänä vuonna, kun Laura Manninen kesäkuun alussa juoksi ikäluokkansa puolimaratonin SE:n 1.19,17. ja syksymmällä Keravalla maantiekympin 35,53. Myöhemmin syksyllä hän voitti yleisen sarjan Suomen mestaruuden maratonjuoksussa Espoossa ikäluokkansa SE-ajalla 2.45,52.

Nuorten urheilussa aina aurinkoinen Hiekkaharju on ollut lasten valtaama. Harjoituksissa ja kilpailuissa on virtaa riittänyt ja syyskuun päätti junnukauden huipentuma, jossa ratkottiin piirin parhaat. Äitienpäivänä moni vantaalainen nuori sai ensi kipinän yleisurheiluun, kun noin 400 lasta kirmaisi perinteisessä lusikkajuoksussa. Tapahtumassa, jossa lusikoita on jaettu 40 vuotta. Vain kerran on satanut. Silloin juoksun isä, Kauko Rokala, ei ollut paikalla. 

Juha Kylänpää,

Kenttäurheilijat-58