Siirry sisältöön

Aurinkosähkön tuotanto kasvaa Vantaalla huimaa vauhtia

VE talvisia kuvia 1

Sähköverkkoon liitettyjen pientuotantolaitteistojen määrä on kasvanut Vantaalla merkittävästi neljän viime vuoden aikana. Sähköverkkoomme oli vuoden 2018 loppuun mennessä liitettynä yhteensä 284 pienvoimalaa, joista viimeisen vuoden aikana liitettyjä uusia voimaloita oli huikeat 120 kappaletta, eikä kasvuvauhti näytä hiipuvan. Tammikuussa uusia aurinkovoimaloita on liitetty jo kahdeksan kappaletta lisää. Vuodesta 2015 lähtien katsottuna pientuotantolaitteistojen määrä Vantaalla on kymmenkertaistunut. 

Valtaosa sähköverkkoon liitetyistä pientuotantolaitteistoista on pientaloihin asennettuja aurinkovoimaloita. Viime vuosien aikana myös liikekiinteistöt ja kaupat ovat aktivoituneet ja hankkineet aurinkopaneeleita enenevissä määrin. Pienvoimaloiden yhteenlaskettu maksimiteho on tällä hetkellä Vantaalla noin 6,4 megawattia. Tehonmäärän hahmottamiseksi kerrottakoon, että tammikuun paukkupakkasten aikaan koko Vantaalla kului sähköä tunnissa noin 350 megawattia.

Haluaisitko sinä alkaa sähkön pientuottajaksi?

Olemme koonneet verkkosivuillemme pienen tietopaketin pientuotantoa suunnitteleville. Suosittelemme asiakkaitamme tutustumaan tietopakettiin ja liittämisohjeisiin, niin järjestelmän käyttöönotto onnistuu kerralla. Aurinkopaneeleilla sähkön tuottaminen omaan käyttöön on helppoa ja ympäristöystävällistä, mutta niiden liittämisestä on aina muistettava ilmoittaa omalle sähköverkkoyhtiölle. Vantaalaiset tekevät siis käyttöönottoilmoituksensa meille. Näin toimimalla pientuotanto on turvallista sekä pientuottajalle itselleen, että naapureille. 

Jos olet jo asentanut oman pientuotantolaitteiston, voit seurata järjestelmän sähköverkkoon syöttämän sähkön määrää raportointipalvelustamme.