Siirry sisältöön

Keskitetty sähkön vähittäismarkkinoiden tiedonvaihtojärjestelmä datahub otettiin onnistuneesti käyttöön

Depositphotos 69202269 ds

Vantaan Energia Sähköverkot on yhdessä muiden toimijoiden kanssa ottanut onnistuneesti käyttöön datahubin, sähkömarkkinoiden toimintaa tehostavan taustajärjestelmän, jossa kaikki sähkösopimuksiin, sähkönkäyttöpaikkaan ja sen kulutukseen liittyvät tiedot löytyvät yhdestä paikasta. Datahubissa tieto on helposti kaikkien tiedon saantiin oikeutettujen sitä tarvitsevien toimijoiden käytettävissä. Kansantajuisesti tiivistäen datahub on koko maan laajuisesti käytössä oleva sähkön vähittäismarkkinoiden tiedonvaihtojärjestelmä, jonka tarkoitus on nopeuttaa asiakkaan saamaa palvelua.

Datahubiin sähkön vähittäismarkkinoiden keskitettynä tietovarastona ja tiedonvaihtojärjestelmänä tallennetaan asiakas-, sopimus-, mittaus- ja käyttöpaikkatietoja kaikista Suomen noin 3,8 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. Tietoja käyttävät noin 100 sähkönmyyjää ja 80 jakeluverkkoyhtiötä palvellessaan sähkön käyttäjiä.

Datahubin käyttöönotto on osa asiakkaillemme tarjoamaamme peruspalvelua. Sen käyttöönotosta ei tule asiakkaille erillisiä maksuja eikä datahubin käyttöönotto vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä.

Asiakkaalle selkeimmin konkreettisesti näkyvä muutos datahubin käyttöönoton myötä on se, että kaikki toimijat siirtyvät käyttämään uudenlaisia käyttöpaikkatunnuksia. Uusi tunnus korvaa vanhat käyttöpaikkatunnukset 21.2.2022 alkaen. Uusi tunnus on 18 merkin mittainen. Uusi käyttöpaikkatunnus ilmoitetaan asiakkaillemme maaliskuun laskulla.

Datahubia kehitettäessä on otettu erityisesti huomioon asiakkaiden yksityisyydensuoja ja tietoturva, joten asiakkaiden henkilötiedot ovat jatkossakin varmassa tallessa. 

Lue lisää datahubista verkkosivuiltamme